Free Traffic!


Безплатна реклама

вторник, 15 юни 2010 г.

12 Шестият сърдечен тон!

Откриването на Шестият сърдечен тон спомага за опознаването на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки. Негов откривател е:
проф. д-р.Иван Митев, българин.
Шестият тон на сърцето е първото откритие в българската медицина. За него се знае малко, както и за проф.д-р.Иван Митев.
През 1974 професорът усеща в сърцето на пациент странен тон, различен от познатите и описани досега. Проверява внимателно стотици пациенти - дали наистина долавя нещо различно. Използва наличната по това време техника и успява да регистрира тона. Това е единственият тон, който се улавя на необичайно място в сърцето - в систолата. Няма го при всички хора. Открива се при някои здрави, както и при различни заболявания.Регистрира се и при фонокардиография.
Държавата ни издава пощенска марка - VI тон на сърцето. Още едно нещо, в което сме първенци. Това е единствената марка в света, посветена на кардиологията, която е особено ценна придобивка за колекционерите. Марката става много популярна, след като я публикува елитно западно списание по кардиология.
Професор Иван Митев, ОТКРИВАТЕЛЯТ НА ШЕСТИЯ ТОН НА СЪРЦЕТО, е роден в село Крушовица област Враца, близо до Оряхово. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар